Warsztaty konserwacji metalu
STUDEO ET CONSERVO 2019 (XII edycja)

W ramach tegorocznej edycji projektu Studeo et Conservo proponujemy wyjatkową atrakcję - warszaty konserwacji metalu (wrzesień-listopad; 10 warsztatów x 4 godz.) - prowadzone przez wybitnych specjalistów konserwacji metalu, Władysława Wekera i Sławomira Safarzyńskiego; jest to już druga edycja tych warsztatów - pierwsza odbyła się w 2014 r. w ramach Studeo et Conservo 2014 (finansowanie: MKiDN) i cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. Jest to nasza unikatowa oferta w skali Warszawy i kraju! Warsztaty kończą się uzyskaniem dyplomu.

PROGRAM:

8-9 listopada (piątek-sobota): konserwacja żelaza (piątek godz. 16-20: teoria w Hereditas, Marszałkowska 58 lok.24; sobota godz. 9-17: praktyka, stalownia praska, ul. Szwedzka 2/4)

15 listopada (piątek): konserwacja żelaza cd. (godz. 16-20: teoria w Hereditas, Marszałkowska 58 lok. 24)

22 listopada (piątek): konserwacja cynku (godz. 16-20: teoria+praktyka, stalownia praska, ul. Szwedzka 2/4)

29-30 listopada: konserwacja cynku + konserwacja miedzi (piątek godz. 16-20: Hereditas, Marszałkowska 58 lok. 24; sobota godz. 10-18: Hereditas, Marszałkowska 58 lok. 24)

6 grudnia (piątek): chemia w konserwacji metali (godz. 16-20, Wydz. Technologii Chemicznej, Politechnika Warszawska, ul. Koszykowa 75)

7 grudnia (sobota): egzamin i wręczenie dyplomów ukończenia warsztatów (godz. 10-14, siedziba Hereditas, Marszałkowska 58 lok. 24)