Harmonogram

Chronimy, dokumentujemy, pamiętamy!

Harmonogram

Wykłady:

4 października (czwartek), w godz. 17.30-19.30, I i II grupa razem, Klub Sąsiada
ul. Skaryszewska 10 lok. 1 – wykład pt. Detal architektoniczny: rodzaje, formy, obiekty cz. I, prowadzący: Jarosław Zieliński
– historia form/stylów w architekturze, rodzaje i formy detalu arch., historia architektury Warszawy ze szczeg. uwzględnieniem Kamionka i Grochowa, rewitalizacja Pragi-Południe

5 października (piątek), w godz. 17.30-19.30, I i II grupa razem, Klub Sąsiada ul. Skaryszewska 10 lok. 1 – wykład pt. Detal architektoniczny: rodzaje, formy, obiekty cz. II, prowadzący: Piotr Grzegorz Mądrach: omówienie ustawy o ochronie i opiece nad zabytkami, warsztat + ćwiczenia: ustalenie wzoru (formatki) karty dokumentacyjnej, według którego opisywane będą inwentaryzowane w ramach projektu obiekty, ćwiczenia sporządzania opisów

Inwentaryzacja i dokumentacja detalu – warsztaty terenowe:

I grupa, prowadzący Jarosław Zieliński (spotkania na placyku przed wejściem głównym do Teatru Powszechnego, ul. Zamoyskiego 20)

6 października (sobota), w godz. 9.30-15-30
13 października (sobota), w godz. 9.30-15-30
14 października (niedziela), w godz. 9.30-15-30

Na koniec każdego dnia pracy terenowej – obiad w praskim barze.

II grupa, prowadzący Piotr Grzegorz Mądrach (spotkania na placyku przed wejściem głównym do Teatru Powszechnego, ul. Zamoyskiego 20)

7 października (niedziela), w godz. 9.30-15-30
27 października (sobota), w godz. 9.30-15-30
28 października (niedziela), w godz. 9.30-15-30

Na koniec każdego dnia pracy terenowej – obiad w praskim barze.

Dodatkowo 27 października w godz. 11.00-13.00 odbędzie się otwarty spacer szlakiem detalu architektonicznego Kamionka i Grochowa, który poprowadzi Jarosław Zieliński
(spotkanie na placyku przed wejściem głównym do Teatru Powszechnego, ul. Zamoyskiego 20)